MOSIU

MOSIU

وبلاگی ساده ولی پرمحتوا
MOSIU

MOSIU

وبلاگی ساده ولی پرمحتوا

چگونه از هک شدن تلفن های هوشمند جلوگیری کنیم؟


هک شدن موضوعی خطرناک است و باعث می‌شود که اطلاعات شخصی افراد در دسترس عده دیگری قرار گیرد. دلایلی وجود دارند که باعث می‌شوند تلفن‌های هوشمند در برابر حمله هکر‌ها چندان ایمن نباشند و به همین دلیل کاربران باید اقداماتی را انجام دهند تا در برابر مشکلات امنیتی ایمن بمانند.

اگر از جمله افرادی هستید که اغلب تلفن همراهتان را در منزل جا می‌گذارید، حتما متوجه شده‌اید که این دستگاه چقدر پر استفاده است. افراد به صورت متوسط روزانه ۱۱۰ بار موبایلشان را چک می‌کنند. تلفن‌های همراه برای اغلب کار‌ها کاربرد دارند. برای مثال افراد می‌توانند از طریق آن خودرویی را برای رفتن به جایی از طریق Uber سفارش دهند یا هزینه‌ی خریدشان را در آمازون پرداخت کنند.

تلفن‌های همراه نا امن یکی از هفت دلیل عمده بروز مشکلات امنیتی هستند و شماره موبایل تنها موردی است که هکر‌ها برای شروع حمله به دستگاهتان نیاز دارند. هکر‌ها با استفاده از شماره موبایل می‌توانند پیام حاوی لینک مخربی را به کاربر ارسال کنند. با کلیک روی این لینک، هکر‌ها می‌توانند به پیامک‌هایتان دسترسی داشته باشند و مکالمات صوتی‌تان را گوش کنند. حتی امکان مسیریابی گوشی نیز برایشان فراهم می‌شود.

تلفن‌های هوشمند وسیله با ارزشی برای هکر‌ها هستند و از نظر آن‌ها ارزش این محصول بیشتر از لپ‌تاپ یا کامپیوتر‌های شخصی است. زیرا این ابزار وسیله‌ای محوری برای هکر‌ها به حساب می‌آید و از طریق آن می‌توانند به سیستم‌های حفاظت شده‌ای نظیر بانک‌ها و زیر ساخت‌های ملی دسترسی یابند. هکر‌ها می‌توانند ترافیک‌های مخرب را نیز تغییر مسیر دهند که در جریان آن هکر رد خودش را تاحدودی پاک می‌کند و به نظر می‌رسد که تمام این اقدامات مخرب توسط کاربر صورت گرفته است.

موضوع مهم این است که اغلب تلفن‌های هوشمند ۲۴ ساعته آمده هک شدن هستند. البته این در حالی است که برخی دیوار‌های امنیتی نیز برای این دستگاه‌ها در نظر گرفته شده است. این مشکل امنیتی در حالی است که اکنون بسیاری از تلفن‌های هوشمند قدرت پردازشی بیشتری نسبت به کامپیوتری دارند که فرود آپولو ۱۱ روی ماه را انجام داد. پس با این اوصاف هکر‌ها گزینه مناسبی را برای حمله انتخاب کرده‌اند.

هک شدن

امنیت تلفن های هوشمند

بدترین داستان ممکن در این خصوص این است که یک روز صبح با صدای لگد زدن پلیس به درب منزلتان از خواب بیدار شوید. آن‌ها مدارکی دارند که نشان می‌دهد حمله سایبری پیچیده‌ای را انجام داده‌اید. این در حالی است که ثابت کردن این که کار غیرقانونی مذکور اقدام شما نبوده است موضوع دشواری به حساب می‌آید. البته این تنها هکر‌ها نیستند که باید نگرانشان باشید. بلکه آژانس امنیتی آمریکا و GCHO انگلیس نیز از طریق تلفن همراه افراد بی‌گناه، اقدامات مخربی را انجام می‌دهند.

البته گاهی نیز هکر‌ها توسط سازمان‌های مختلف استخدام می‌شوند تا محتوای نامناسبی را درون تلفن هوشمند افراد گوناگون قرار دهند و سپس در طی جریانی آن‌ها مقصر شناخته شوند.

قفل کردن گوشی گزینه مناسبی برای مقابله با هکر‌ها نیست

امنیت تلفن های هوشمند

بسیاری از کاربران به اشتباه بر این باور هستند که ارائه دهندگان خدمات موبایلی باید امنیتی سایبری را برای حفظ منافع کاربران گسترش دهند. اما اگر شرح وظایف و خدماتشان را مطالعه کنید، متوجه می‌شوید که محافظت از اطلاعاتتان وظیفه‌ای است که باید به شخصه اقدام کنید. این همانند حالتی است که با لپ‌تاپتان در حال مرور صفحات اینترنتی هستید و باید مراقب حملات هکر‌ها باشید.

اگر حین مطالعه این مقاله فکر می‌کنید که به زودی اپلیکیشن آنتی ویروسی را روی تلفن هوشمندتان نصب کنید باید بگوییم که همین حالا مطالعه مقاله را متوقف و آنتی ویروسی را روی دستگاهتان نصب کنید. باید بدین نکته نیز توجه داشت که آنتی ویروس‌های زیادی وجود دارند که بسیار کاربردی و البته رایگان هستند. البته برای نصب اپلیکیشن‌ها نیز باید از طریق منابع آشنا و تایید شده‌ای نظیر گوگل‌پلی یا فروشگاه نرم‌افزاری اپل و مایکروسافت وارد عمل شوید. هرگز نباید موبایلتان را جیلبریک یا روت کنید.

به این نکته نیز توجه داشته باشید که نباید روی لینک‌هایی که از منابع ناآشنا دریافت کرده‌اید، کلیک کنید. رمزگذاری تمام اطلاعات موجود روی گوشی نیز گزینه مناسبی است و همچنین می‌توانید با نصب کردن اپلیکیشن‌های مانیتورینگ تمام فعالیت‌های انجام شده روی گوشی را مشاهده کنید. بهتر است که اقدامات امنیتی مناسبی را روی تلفن همراهتان انجام دهید تا از مشکلات امنیتی دور بمانید.

شما برای امنیت دستگاهتان چه اقداماتی را انجام می‌دهید؟

کتاب خود را به فایل ورد تبدیل کنید - آموزش گام به گام


شاید بارها برای شما پیش‌آمده باشد که نیاز به تایپ قسمتی از کتاب یا یک نامه یا مجله داشته باشید. حتی ممکن است متن موردنظر در صورت وجود فایل پی‌دی‌اف بعد از کپی پیست کردن به هم بریزد و شاید از نتایج نامطلوب مبدل‌های پی‌دی‌اف به ورد یا تبدیل عکس‌ها خسته  شده باشید. Google و اپ Jet Scanner Lite در این مورد راه را آسان کرده است .

مسلماً  تایپ قسمتی از یک کتاب یا نوشته که فایل الکترونیکی آن موجود نیست، به‌خصوص در صورت نیاز به اکثر قسمت‌ها کاری وقت‌گیر است. من در اینجا روشی گام‌به‌گام را توضیح می‌دهم تا به کمک آن بتوانید از قسمت دلخواه یا تمام کتاب خود، یک فایل ورد بدون به‌هم‌ریختگی کلمات تهیه کنید.

۱. اگر فایل پی‌دی‌اف کتاب یا جزوه‌ی مدنظر در دسترس است، پس از باز کردن فایل، گزینه‌ی save as image را با فرمت jpeg انتخاب کنید و تمامی عکس‌های مربوطه را در پوشه‌ای ذخیره کنید. درصورتی‌که این گزینه در نرم‌افزار Adobe Reader شما موجود نیست، استفاده از Adobe Acrobat Pro DC می‌تواند به‌راحتی با export فایل به فرمت jpeg از تمامی صفحات کتاب عکس تهیه کند. سایت Small PDF برای فایل‌هایی که این گزینه در آنها غیرفعال است می‌تواند بسیار مفید باشد.

َAdobe Acrobat DC

۲. درصورتی‌که فایل الکترونیکی مدنظر را  ندارید راه‌حل اسکن صفحات مربوطه است. نرم‌افزار Jet Scanner Lite اسکن قابل قبولی را توسط دوربین گوشی شما ایجاد کرده که OCR  گوگل درایو  در این مورد به‌خوبی عمل می‌کند. پس از دانلود این نرم‌افزار و عکس گرفتن از صفحه‌ی کتاب مدنظر ، ناحیه‌ای که اسکن می‌شود را مطابق شکل انتخاب و تیک √ را می‌زنید. حال می‌توانید مستقیماً اسکن حاصله را به گوگل درایو خود که در منوی بالای اپ موجود است منتقل کنید. نمونه اسکن در شکل زیر نشان داده‌شده است.

۳. حال که عکس اسکن شده خود را در پوشه‌ای معلوم ذخیره کرده‌اید. به سراغ استفاده از OCR گوگل می وریم .

Optical Character Recognition یا به‌ اختصار OCR درواقع نرم‌افزار متن‌خوانی است که برای تشخیص و بازیابی الفبا و نوشته‌های دست‌نویس یا تایپ‌شده طراحی‌شده است؛ هرچند دقت بسیار مطلوب و رضایت‌بخش اغلب در مورد متون تایپ‌شده حاصل می‌شود.

اما برای استفاده از این امکان، بعد از ایجاد اکانت Gmail و ورود به گول درایو ، می‌بایست فایل‌های مدنظر را آپلود کنیم. این کار از طریق انتخاب گزینه‌ی NEW و سپس file upload صورت خواهد گرفت. می‌توان پوشه‌ی مدنظر را یکجا از طریق Folder upload انتخاب و آپلود کرد. پس از انتخاب فایل و اتمام آپلود، با کلیک راست بر روی فایل و انتخاب open with google doc صفحه‌ی جدیدی باز می‌شود که پس از عکس مربوطه، فایل قابل‌ ویرایش و خوانا، در زیر عکس ظاهر خواهد شد . این روند در شکل زیر نشان داده‌شده است .

 

گوگل درایو

۴. درصورتی‌که از گزینه‌ی کلیک راست و copy برای بردن فایل به Word استفاده شود با خطای زیر روبه‌رو می‌شوید .

خطای کلیک راست و copy

راه‌حل در این صورت نصب افزونه‌ی گوگل درایو و راه‌حل ساده‌تر استفاده از کلید ترکیبی معادل کپی یعنی Ctrl+C است. با پیست کردن متن درفایل ورد، از تایپ نکردن لذت ببرید!

ورد نهایی

البته ممکن است تا حدودی اشکال در این تبدیل وجود داشته باشد. بهتر است در صورت وجود خط در زیر کلمات در صفحه، آنها را پاک کرده یا لاک گرفته و سپس اقدام به اسکن نمایید. بعضی خطاها نیز به علت خطای فرآیند پردازش تصویر، رفع نشدنی است . برای نمونه همان‌طور که در تصویر می‌بینید ، حرف ک به جای گ ممکن است نوشته شود. استفاده از نرم افزار ویراست یار، افزونه ای در منوی بالای فایل ورد شما (مطابق تصویر) ایجاد می‌کند که به کمک آن شکل صحیح کلمات، نشانه‌گذاری ها و رعایت فاصله و نیم فاصله و فارسی‌سازی اعداد و تاریخ، به سادگی و به سرعت انجام می‌شود.