MOSIU

MOSIU

وبلاگی ساده ولی پرمحتوا
MOSIU

MOSIU

وبلاگی ساده ولی پرمحتوا

حل مشکل از کار افتادن درگاه یو اس بی در ویندوز


ممکن است برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که ناگهان پورت “یو اس بی” اتان از کار افتاده و از انجام کار ضروریتان باز مانده باشید

اما نگران نباشید، راه حل این مشکل ویندوزی بسیار آسان است البته در اکثر مواقع این مشکل ویندوز است  ولی قبل از اینکه اشتباها به فکر خرید یک فلش جدید باشید تست این ترفند بی فایده نخواهد بود.

نام ترفند : حل مشکل از کار افتادن درگاه یو اس بی در ویندوز

بدین منظور:
کلیدهای ترکیبی Win+R را زده و در کادر Run عبارت control را وارد کرده و Enter بزنید.
ابتدا به Hardware and Sound و سپس به Power Options بروید.
بر روی Change plan settings کلیک کنید.
به Change advanced power settings بروید.
به دنبال USB settings بگردید و بر روی + کنار آن کلیک کنید.
اکنون بار دیگر بر روی + گزینه‌ی USB selective suspend setting نیز کلیک کنید.
اکنون وضعیت این گزینه را از Enabled به Disabled تغییر دهید.
بر رویOK کلیک کنید.

یواس‌بی ، در حوزهٔ فناوری اطلاعات به یک استاندارد گذرگاه سریال گفته می‌شود که برای ایجاد واسطه بین افزاره‌ها و رایانه کاربرد دارد. این گذرگاه به منظور فراهم کردن روشی جهت اتصال تعداد زیادی سخت‌افزار جانبی توسط یک درگاه رابط استاندارد و همچنین بهبود قابلیت‌های اتصال و اجرا ابداع شد. این پروتکل در سه نسخهٔ ۱٫۱، ۲٫۰ و ۳٫۰ ارائه شده‌است.

یواس‌بی از چهار نرخ مختلف در انتقال داده استفاده کند:

  • سرعت کم (نسخه‌های ۱٫۱ و ۲٫۰) با نرخ انتقال ۱٫۵ مگابیت در ثانیه معادل ۱۸۷٫۵ کیلوبایت در ثانیه
  • سرعت تمام ) نسخه‌های ۱٫۱ و ۲٫۰) با نرخ انتقال ۱۲ مگابیت در ثانیه معادل ۱٫۵ مگابایت در ثانیه
  • سرعت بالا (نسخهٔ ۲٫۰) با نرخ انتقال ۴۸۰ مگابیت در ثانیه معادل ۶۰ مگابایت در ثانیه
  • سرعت فوق‌العاده (به صورت آزمایشی در نسخهٔ ۳٫۰) با نرخ انتقال ۴٫۸ گیگابیت در ثانیه معادل ۶۰۰ مگابایت در ثانیه

راه‌اندازی مرورگر دوم و انجام تنظیمات آن برای اتصال به اینترنت های کم سرعت‎



فرقی نمی‌کند اشتراک اینترنت شما تا چه اندازه‌ سریع است. همه ما در شرایطی سرعت پایین اینترنت را تجربه کرده‌ایم. در این حالت به جای اینکه تنظیمات مرورگر خود را برای سازگاری بیشتر با سرعت پایین اینترنت تنظیم کنید، مرورگر دومی داشته باشید که تنظیمات آن برای این شرایط آماده شده باشد.

امروزه با گسترش روزافزون اینترنت‌های موبایلی و شبکه‌های وای‌فای، ممکن است سرعت پایین اینترنت را بیش از گذشته تجربه کنید. در این حالت به جای اینکه هر بار تنظمیات مرورگر خود را تغییر دهید، مرورگر دومی داشته باشید که برای این شرایط آماده شده باشد. در صورت نیاز تنها کافی است مرورگر اصلی خود را بسته و از مرورگر دوم استفاده نمایید. در ادامه با نحوه انجام این کار آشنا خواهید شد.

مرورگر دوم خود را انتخاب کنید (توصیه من: اپرا)

مسلماً اولین مسأله، انتخاب مرورگر دوم است. ما به شدت «اپرا» را برای این کار توصیه می‌کنیم. چرا که یکی از سریع‌ترین گزینه‌های پیش روی شما محسوب می‌شود و با برخورداری از ویژگی Opera Turbo برای استفاده در اتصال‌های کم‌سرعت گزینه فوق‌العاده‌ای به شمار می‌رود. اگر تمایلی به استفاده از اپرا ندارید، در مرورگر فایرفاکس یا کروم یک پروفایل جدید تعریف کنید. یکی برای سرعت‌های معمولی و دیگری برای سرعت‌های پایین.

Opera-Browser-Logo

اغلب ترفندهای این مقاله در فایرفاکس و کروم هم قابل اجرا و کاربردی هستند. اگر فایرفاکس مرورگر اصلی شما بوده و تمایل دارید از همان به عنوان مرورگر دوم استفاده کنید، تنها کافی است یک پروفایل جدید در آن تعریف کنید. اما اگر از کاربران کروم هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که از آن به عنوان مرورگر دوم استفاده نکنید چرا که پیاده‌سازی تنظیمات و ترفندهای این مقاله، در کروم سخت و گاه غیرممکن است. البته در ادامه به ترفندهای عملی و غیرعملی در کروم نیز اشاره خواهیم کرد.

استفاده از Opera Turbo

این اصلی‌ترین دلیل پیشنهاد اپرا به عنوان مرورگر دوم است. اگر تا به حال درباره Opera Turbo چیزی نشنیده‌اید باید گفت که این ویژگی فوق‌العاده، برای استفاده از اپرا در سرعت‌های پایین ایجاد شده است. آنچه به کمک Opera Turbo رخ می‌دهد، فشرده‌سازی صفحات‌ وب درخواستی به کمک سرورهای اپرا است. با اینکه فشرده‌سازی صفحات باعث رسیدن حجم صفحات به اندازه صفحات وب موبایلی نمی‌شود با این حال این کاهش حجم کاملاً مشهود و مؤثر است.

تمام جزئیات و آیتم‌های موجود در صفحه همچنان به شما نمایش داده می‌شوند، اما دیگر نیازی به منتظر ماندن وجود ندارد. Opera Turbo از یک محدودکننده فایل‌های فلش داخلی هم برخوردار است.

شما می‌توانید Opera Turbo را به صورت دستی و از پایین پنجره مرورگر فعال کنید و یا به اپرا اجازه دهید به صورت خودکار اتصالات کم‌سرعت را شناسایی نموده و Opera Turbo را فعال نماید. پیشنهاد می‌کنیم، خودتان به صورت دستی این ویژگی را فعال کنید، چرا که شما به خوبی متوجه تأخیر در نمایش صفحه درخواستی و پایین بودن سرعت اتصال خواهید شد.

بستن فایل‌های فلش و تبلیغات

شاید همین الان هم این کار را در مرورگر اصلی خود انجام بدهید، اما خیلی‌ها این کار را نمی‌کنند. درست است که در حالت عادی این وب‌سایت‌های علاوه بر جذابیت ظاهری به شما در شناسایی منابع مختلف و جدید کمک می‌کنند اما مطمئناً در مواردی که در حال دست‌وپنجه نرم‌ کردن با سرعت پایین اینترنت هستید آن‌ها را غیرفعال خواهید کرد.

adblock

در مقایسه با این راهکار هیچ راه مطمئن‌تری برای افزایش پهنای باند و سرعت اینترنت یافت نمی‌شود. انجام این کار به کمک افزونه‌ (Add-On)‌های مختلف امکانپذیر است.

دانلود افزونه AdBlock برای بستن تبلیغات | اپرا
دانلود افزونه AdBlock Plus برای بستن تبلیغات و افزونه FlashBlock  برای فایل‌های فلش | فایرفاکس
دانلودافزونه AdBlock برای بستن تبلیغات | کروم

مرورگرهای اپرا و کروم دارای یک افزونه پیش‌فرض برای جلوگیری از نمایش فایل‌های فلش مجهز هستند. در مرورگر اپرا این ویژگی با اجرای Opera Turbo فعال می‌شود.

استفاده کمتر از Extension‌ها

استفاده از افزونه‌های زیادی، یقیناً سرعت اینترنت شما را کاهش می‌دهد. مرورگر دوم خود را تا حد امکان بدون هیچ افزونه‌ای راه‌اندازی کنید.

راه‌اندازی مرورگر دوم و انجام تنظیمات آن برای اتصال در سرعت‌های پایین

افزونه‌های کاربردی زیادی وجود دارند که به شما در هنگام استفاده از مرورگر دوم کمک می‌کنند. مانند افزونه‌هایی که کلمات عبور را از مرورگر اول به مرورگر دوم منتقل می‌کنند. اما اگر افزایش بهره‌وری در سرعت‌های پایین اولین و مهمترین اولویت شما محسوب می‌شوند باید قید همه افزونه‌ها را بزنید. تنها افزونه‌هایی را داشته‌ باشید که در افزایش سرعت اینترنت به شما کمک می‌کنند ما افزونه‌های محدودکننده فایل‌های فلش و تبلیغات که پیشتر به آن‌ها اشاره شد. تصمیم گیری درباره اینکه کدام افزونه باعث افزایش و کدام یک باعث کاهش سرعت اینترنت می‌شود، بر عهده خودتان است.

داشتن یک صفحه‌خانگی سبک

بسیاری افراد تمایل دارند صفحات شخصی‌سازی شده‌ای مانند My yahoo را صفحه‌خانگی خود کنند. در شرایط عادی این مسأله ایراد خاصی ندارد اما وقتی صحبت از انجام تمهیداتی برای افزایش سرعت اینترنت می‌شود، بهتر است زمان زیادی برای لود شدن صفحه‌خانگی هدر ندهید. صفحاتی مشابه این، واقعاً باعث هدر رفتن زمان زیادی از شما می‌شوند.

می‌توانید صفحات کم‌حجم‌تری و یا صفحات توضیح (about) مرورگر را به عنوان صفحه‌‌خانگی انتخاب کنید. در مجموع توصیه ما استفاده از صفحاتی است که به صورت محلی ذخیره‌سازی می‌شوند و نیازی به فراخوانی از طریق اینترنت ندارند.

وب‌گردی در صفحات موبایلی

سایت‌های مخصوص موبایل همیشه خوب و شیک نیستند، اما برای چک کردن ایمیل و خواندن مقالات خیلی خیلی بهتر از وب‌سایت‌های معمولی هستند. پس اگر شما هم درحال کلنجار رفتن با سرعت‌ پایین اینترنت هستید، حتماً صفحات موبایلی را امتحان کنید.

انجام این‌کار به صورت مداوم ضروری نیست، چراکه شما با صفحات کوچک روبرو می‌شوید.

راه‌اندازی مرورگر دوم و انجام تنظیمات آن برای اتصال در سرعت‌های پایین

بعضی از صفحات موبایلی، مانند صفحه جی‌میل واقعاً خوب هستند و در سرعت‌های پایین به راحتی اجرا می‌شوند؛ با این حال بهتر است قبل از وب‌گردی موبایلی میزان فاجعه بودن سرعت اینترنت را تخمین بزنید تا ببینید اینکار ارزش دارد یا خیر.

سریعترین راه برای مشاهده نسخه موبایلی تغییر Agent کاربر به یک دستگاه موبایل است؛ البته به کمک بعضی از افزونه‌ها نیز این ویژگی را برای کاربر مهیا می‌کنند.

اما کاربران کروم باید روش پیچیده‌ای را دنبال کنند که خود به انتشار یک مقاله نیازمند است.

اگر وب‌سایت مورد نظر شما، نسخه موبایلی نداشت، سرویس Mobilizer گوگل می‌تواند راه خوبی برای کاهش ترافیک مصرفی در سرعت‌های پایین باشد. تنها کافی URL را در سرویس کپی کنید تا Mobilizer یک نسخه سازگار با موبایل را از وب‌سایت شما ایجاد کند.

افزایش حجم حافظه‌ کش

وقتی در حال وب‌گردی با رایانه خود هستید، مرورگر شما، محتویات وب‌سایت را بر روی هارد دانلود می‌کند. از این رو وقتی که مجدداً همان وب‌سایت را فراخوانی کنید، به جای اینکه محتویات و تصاویر صفحه، دوباره از سرور وب‌سایت فراخوانی شوند، مرورگر آن‌ها را از حافظه کش (هارد) رایانه فرا می‌خواند.

اگر سرعت اینترنت شما کم است، افزایش حافظه کش می‌تواند مفید باشد، چرا که مطالب بیشتری را به صورت محلی ذخیره‌سازی می‌شوند.

برای افزایش حافظه کش مرورگر، در اپرا از منوی Tools بر روی گزینه Preferences کلیک کنید.

در ادامه بر روی تب Advanced کلیک نموده و در نوار کناری به History بروید. در این قسمت می‌توانید به کمک گزینه Disk Cache اندازه حافظه کش را تغییر دهید. برای رسیدن به یک حجم ایده‌آل شاید مجبور به آزمون و خطا باشید. به یاد داشته باشید که همانگونه که حجم کم حافظه کش مناسب نیست، حجم زیادتر از معمول حافظه کش نیز می‌تواند مشکل‌ساز بشود.

برای اطلاعات بیشتر نیز می‌توانید به صفحه پشتیبانی وب‌سایت اپرا مراجعه کنید.

در فایرفاکس هم از منوی Preferences به Advanced بروید و در قسمت Network بر روی گزینه Override Automatic cache management کلیک کنید.

جلوگیری از لود شدن تصاویر

اگر سرعت اینترنت واقعاً دردسرساز شده و سرویس‌هایی مثل Google Mobilizer هم نمی‌توانند بر این مشکل فایق آیند، یکی از روش‌هایی که به شما کمک خواهد کرد جلوگیری از لود شدن تصاویر است.

با این کار نمای وب‌سایت آنچنان زیبا نخواهد بود اما لود صفحه با سرعت بیشتری انجام خواهد شد و شما همچنان قادر به خواندن مطالب هستید.

راه‌اندازی مرورگر دوم و انجام تنظیمات آن برای اتصال در سرعت‌های پایین

در مرورگر اپرا در بخش Preferences به قسمت Webpages رفته و منوی کشویی Image را به Cached Image یا No Image تغییر دهید.

Cached Image تنها در مواقعی که شما پیشتر از یک وب‌سایت بازدید کرده باشید، تصاویر آن را برای شما لود می‌کند.

کاربران فایرفاکس هم در منوی Preferences به بخش Content رفته و تیک گزینه Load Images Automatically را حذف کنند.

کاربران کروم هم در بخش Settings به Under The Hood و سپس Content Settings رفته و تصاویر را از این بخش غیرفعال کنند.

مرورگرهای فایرفاکس و کروم به شما امکان می‌دهند بعضی از وب‌سایت‌ها را از این قاعده کلی مستثنی کنید و در هنگام بازدید از آن‌ها تصاویر به طور معمول لود شوند.

جلوگیری از بارگذاری تب‌ها در پس‌زمینه

اگر Session مرورگر خود را ذخیره نموده‌اید، احتمالاً در هر بار راه‌اندازی مرورگر با یک حمله چندجانبه و بی‌رحمانه به سرعت و ترافیک اینترنت خود مواجه خواهید شد، چرا که مرورگر قصد دارد تمام URLهای Session را به صورت همزمان فراخوانی نموده و لود کند.

به کمک افزونه Tab Vault می‌توانید از لود شدن برخی از تب‌ها در اپرا جلوگیری کنید.

در فایرفاکس هم می‌توانید به کمک ترفندهای بخش about:config یکبار برای همیشه خود را از این مشکل رها کنید.

متأسفانه روشی برای انجام این‌کار در مرورگر کروم وجود ندارد.

البته به جای استفاده از این افزونه می‌توانید به صورت کلی مانع از ذخیره‌سازی Session‌ها در مرورگر خود شوید.

به یاد داشته‌ باشید که همه این کارها به تشخیص شما و وضعیت سرعت اینترنتتان بستگی دارد.

جلوگیری از بروز رسانی‌های خودکار

این روزها بروز رسانی‌‌های خودکار یکی از متداول‌ترین روش‌های آپدیت نگاه داشتن مرورگرها محسوب می‌شود. این روش کاربر را از بررسی مداوم نسخه مرورگر خلاص می‌کند.

اما همین ویژگی متداول، زمانی که شما با مشکل پایین بودن سرعت اینترنت مواجه‌ هستید می‌تواند شما را آزار بدهد.

راه‌اندازی مرورگر دوم و انجام تنظیمات آن برای اتصال در سرعت‌های پایین

برای غیرفعال کردن بروز رسانی‌های خاموش و مخفی در اپرا، در منوی Preferences بر روی تب Advanced کلیک و در نوار کناری، Security را انتخاب نموده و Auto Update را به Notify Me تغییر دهید.

در فایرفاکس هم از Preferences به Advanced رفته و در بخش When updates to Firefox are found گزینه Ask me what to do را انتخاب کنید.

این تغییر در هر دو مرورگر، علاوه بر اینکه از بروز رسانی‌های خودکار جلوگیری می‌کند، در هنگام وجود یک بسته بروز رسانی به شما اطلاع می‌دهد تا شما درباره آن تصمیم‌گیری کنید.

مثل موارد قبل کاربران کروم مجبور به دنبال نمودن روشی نسبتاً پیچیده‌تر هستند.

بسیار خوب! این‌ها تنها تعدادی از راه‌کارهای کاربردی و محبوب، برای راه‌اندازی مرورگر دوم و مناسب برای سرعت‌های پایین بودند.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک


اگر از آن دسته کاربرانی هستید که دوست دارید از زیر و بم مک سر دربیاورید حتماً این مقاله را دنبال کنید. در ادامه با ترفندهایی آشنا خواهید شد که شما را با جزئیات بیشتری از مک آشنا خواهم کرد.

برای طولانی نشدن مقاله، در هر قسمت به ۱۰ ترفند اشاره خواهیم کرد. ترفندهایی که به همه جای مک سرک می‌کشند. از ترمینال گرفته تا صفحه کلید. این شما و این قسمت اول از ۳۰ ترفند کاربردی برای کاربران مک.

ترفند اول: نمایش آخرین آیتم‌ها در Dock

Stackهای داک ابزاری فوق‌العاده برای نمایش فایل‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف است. اما می‌توان Stack را کاربردی‌تر نیز کرد و از آن برای نمایش آخرین آیتم‌های اجرا شده استفاده نمود.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

برای دسترسی به آخرین آیتم‌ها، خط کد زیر را در ترمینال کپی کرده و کلید retrun را بفشارید:

defaults write com.apple.dock persistent-others -array-add '{ "tile-data" = { "list-type" = 1; }; "tile-type" = "recents-tile"; }'

در ادامه باید داک را مجدداً راه‌اندازی کنید. برای این کار، دستور «killall Dock» را در ترمینال اجرا کنید.

ترفند دوم: چینش لیست‌وار آیتم‌ها در Stack

خط کد زیر را در ترمینال کپی کرده و کلید retrun را بفشارید تا آیکون‌های Stack به صورت لیست و با قابلیت اسکرول نمایش داده شوند:

defaults write com.apple.dock use-new-list-stack -bool YES

مشابه ترفند اول در ادامه باید داک را مجدداً راه‌اندازی کنید. برای این کار، دستور «killall Dock» را در ترمینال اجرا کنید.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

ترفند سوم: تغییر اندازه Dock

این ترفند را احتمالاً خیلی از کاربران مک می‌دانند. شما می‌توانید به راحتی اندازه Dock را در صفحه تغییر دهید. برای اینکار، بر روی خط تقسیم‌کننده Dock کلیک کرده و آن را تکان دهید. با نگاه داشتن کلید option می‌توانید تغییر اندازه‌های ثابتی داشته باشید.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

ترفند چهارم: بزرگنمایی اجباری آیکون‌های Dock

شاید شما هم از کاربرانی باشید که ویژگی بزرگ‌نمایی آیکون‌های Dock هنگام عبور ماوس را غیرفعال کرده باشید. با این حال اگر تمایل دارید گاهی بزرگ‌نمایی آیکون‌ها را مشاهده کنید کافی است هنگام عبور ماوس از روی Dock کلیدهای control و shift را نگاه دارید.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

ترفند پنجم: نمایش فایل‌های مخفی

برای اینکه فایل‌های مخفی مک نمایش داده شوند خط کد زیر را در ترمینال کپی کنید:

defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles YES

به این ترتیب فایل‌های مخفی مک نمایش داده خواهند شد. برای مخفی‌سازی مجدد، مقدار YESرا به NO تغییر دهید.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

ترفند ششم: مخفی کردن آیکون‌های دسکتاپ با یک کلیک

اگر دستکاپ شما شلوغ و بهم‌ریخته است اپلیکیشن رایگان و کم حجم Camouflage را دانلود کنید تا به کمک یک کلیک تمام آیتم‌های موجود بر روی دسکتاپ مخفی شوند.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

ترفند هفتم: انتخاب کتابخانه‌های جدید

اپلیکیشن‌های مختلفی وجود دارند که به شما امکان می‌دهند در ابتدای کار کتابخانه‌های جدیدی انتخاب کنید. اما شما می‌توانید در هر زمانی با نگاه داشتن کلید option، هنگام کلیک بر روی اپلیکیشن با پنجره‌ای مانند زیر مواجه شوید.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

ترفند هشتم: همگام‌سازی کتابخانه‌های اپلیکیشن‌ها بین چند مک

به کمک ترفند هفتم یک کتابخانه جدید ایجاد نموده و آن را در فولدر Library سرویس دراپ‌باکستان قرار دهید. حالا در مک دوم، مسیر این کتابخانه را در اپلیکیشن ایجاد کنید. به همین سادگی! از این به بعد شما به راحتی این اپلیکیشن‌ را در دو مک مختلف Sync نگاه می‌دارید.

ترفند نهم: میانبرهایی در پنجره Finder

به راحتی می‌توانید در پنجره Finder میانبرهایی از اپلیکیشن‌های مختلف ایجاد کنید. برای این کار آیکون اپلیکیشن مورد نظرتان به فضای خالی بالای پنجره و کنار Spotlight بکشید. ساده و کاربردی!

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

ترفند دهم: دسکتاپی پویا داشته باشید.

به تصویر زیر، توجه کنید. شاید بپرسید چگونه آب‌و‌هوا، ساعت و تاریخ در دسکتاپ مک نمایش داده شده است. پاسخ این پرسش، سرویس GeekTool است. به کمک GeekTool شما قادرید مجموعه‌ای متنوع از اپلیکیشن‌های کاربردی را به دسکتاپ خود اضافه کنید.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

برای شروع بهتر است خودآموز GeekTool را مطالعه کنید. اگر GeekTool از نظر فنی برای شما پیچیده است. ویجت‌های یاهو را امتحان کنید. ویجت‌های یاهو کاملاً مشابه ویجت‌های داشبورد مک هستند.


ترفند یازدهم: استفاده از ویژگی Stationery Pad

ممکن است فایل‌هایی داشته باشید و از آن‌ها به عنوان قالب‌های آماده استفاده می‌کنید. مثل یک فایل فتوشاپ یا یک فایل متنی با چینش خاص. برای جلوگیری از ذخیره‌سازی فایل ویرایش شده بر روی فایل اصلی (Replace کردن)، می‌توانید از ویژگی Stationery Pad استفاده کنید. برای اینکار فایل را انتخاب نموده و گزینه Get Info را به کمک کلیدهای میانبر Command + I اجرا کنید. در پنجره بازشده چک‌باکس Stationery Pad را انتخاب کنید.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

به این ترتیب به OS X اعلام می‌کنید که این فایل، یک مرجع و قالب پرکاربرد است و نباید فایل ویرایش شده را بر روی آن ذخیره‌کند. OS X هم از این پس هنگام اجرای فایل، یک کپی (Duplicate) از آن را باز می‌کند.

ترفند دوازدهم: زوم در حالت Quick Look

اگر بر روی فایلی که انتخاب شده است کلید Space را فشار دهید، پنجره Quick Look، پنجره‌ای برای پیش‌نمایش فایل باز می‌شود. اگر بخواهید در Quick Look بر روی بخش‌هایی از فایل زوم (Zoom In) کنید، کلید option را نگاه دارید، برای Zoom Out کلیدهای option + shift را نگاه دارید.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

ترفند سیزدهم: Screen Saver به عنوان عکس‌ پس‌زمینه

تا حالا خواسته‌اید یکی از فایل‌های Screen Saver را به عنوان عکس پس‌زمینه انتخاب کنید؟ در مجموع این کار توصیه نمی‌شود ولی اگر تمایل به انجام این کار دارید خط کلید زیر را در ترمینال کپی‌ کنید:

/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/ScreenSaverEngine.app/Contents/MacOS/ScreenSaverEngine -background

وقتی به اندازه کافی تفریح کردید، به کمک کلیدهای ترکیبی Control + C همه چیز را به حالت قبل برگردانید.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

ترفند چهاردهم: فید توییتر به عنوان Screen Saver

وقتی مشغول دنبال کردن حساب توییتر در مرورگر سافاری هستید روی آیکون RSS کلیک کنید تا توییت‌ها را در شمایل RSS مشاهده کنید.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

حالا آدرس RSS را در RSS Reader بخش Screen Saver کپی کنید. به این ترتیب به صورت دائمی قادر به دنبال کردن توییت‌های خود هستید.

برای اجرای مرتب و بدون اشکال این بخش شاید لازم باشد اطلاعات خود را در Keychain ذخیره کنید.

ترفند پانزدهم: فعال‌سازی Safari Inspector

Safari Inspector، سرویسی فوق‌العاده برای بررسی کد‌ها و اجرای صفحات وب است. این سرویس در حالت پیش‌فرض غیرفعال است. برای فعال‌سازی این سرویس خط کد زیر را در ترمینال کپی کنید:

defaults write com.apple.Safari WebKitDeveloperExtras -bool true

با اجرای خط کد بالا، سرویس‌های دیگری نیز فعال خواهد شد. استفاده از این سرویس‌ها واقعاً برای توسعه‌دهندگان وب‌ کاربردی و مفید خواهد بود.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

ترفند شانزدهم: تغییر مجوزهای دسترسی (Permission) در شرایط خاص

بعضی مواقع OS X از اجرای کارهای ساده و روتین جلوگیری می‌کند. این کار ممکن است به علت نصب و اجرای یک اپلیکیشن جدید باشد.

وقتی همه روش‌های پیش روی خود را امتحان کردید و به نتیجه‌ای نرسیدید از Disk Utility کمک بگیرید.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

مطمئناً از قدرت و توانایی Disk Utility در حل مشکل Permission شگفت‌زده خواهید شد.

توضیح: Disk Utility در فولدر Utilities قرار گرفته است.

ترفند هفدهم: تنظیم خودکار Time Zone

شما می‌توانید ساعت و منطقه جغرافیایی خود را به صورت دستی تنظیم کنید. اما از نسخه Snow Leopard می‌توانید از OS X بخواهید این کار را برای شما انجام بدهد. OS X به کمک موقعیت فعلی شما، Time Zone و ساعت محلی را حدس زده و تنظیم می‌کند.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

علاوه بر این می‌توانید از اپلیکیشن Jet Lag استفاده کنید تا به صورت مخفی و در پس‌زمینه تنظیمات Time Zone در آیفون یا آیپد شما انجام شود.

ترفند هجدهم: اشاره‌گر ماوس غول‌پیکر

اگر کاربرانی در اطراف شما وجود دارند که به خاطر ضعف بینایی با سایز اشاره‌گر ماوس مشکل دارند، به کمک بخش Mouse & Trackpad در قسمت Universal Access اندازه اشاره‌گر را بزرگ‌تر کنید.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

البته از توانایی این ویژگی برای شوخی با دوستانتان غافل نمانید. شاید آن‌ها روش غیرفعال کردن این ویژگی را ندانند.

ترفند نوزدهم: استفاده بهتر از Screen Sharing

Screen Sharing Utility چند امکان مختلف به کاربر ارائه می‌دهد که باعث افزایش و بهتر شدن تجربه کاربری می‌شود. برای دسترسی به ویژگی‌های Screen Sharing خط کد زیر را در ترمینال کپی کنید:

defaults write com.apple.ScreenSharing \
'NSToolbar Configuration ControlToolbar' -dict-add 'TB Item Identifiers' \
'(Scale,Control,Share,Curtain,Capture,FullScreen,GetClipboard,SendClipboard,Quality)'

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک

ترفند بیستم: همگام‌سازی iCal با تقویم گوگل

حالا که iCal از CalDAV پشتیبانی می‌کند، همگام‌سازی آن با تقویم گوگل تنها نیازمند تکمیل کردن فیلد‌های حساب‌کاربری است. به کمک این سرویس رخداد‌های خود را به راحتی در هر دو تقویم به روز نگاه دارید.

30 ترفند کاربردی برای کاربران مک


ترفند بیست و یکم: Undo در سافاری

در مرورگر سافاری ۵ به بعد، امکان بازگشت و Undo فراهم شده است. اگر به صورت تصادفی و اشتباه یک تب را بستید یا آدرس وب‌سایت را اشتباه تایپ کردید به کمک کلیدهای ترکیبی command + Z عملیات قبل را لغو کنید.

ترفند بیست و دوم: خاموش کردن همیشگی داشبورد

به واسطه وجود اپلیکیشن‌های کاربردی مانند GeekTool، بسیاری از کاربران مک، از داشبورد استفاده نمی‌کنند. اگر تصمیم گرفته‌اید برای همیشه با داشبورد خداحافظی کنید کافی است خط کد زیر را در ترمینال کپی کنید:

defaults write com.apple.dashboard mcx-disabled -boolean YES

توضیح: برای بازگرداندن داشبورد، YES را به NO تغییر دهید.

ترفند بیست و سوم:زمان‌بندی برای اجرای ماشین‌ زمان (Time Machine)

Time Machine یک امکان عالی برای پشتیبان‌گیری بسیار آسان از اطلاعات موجود در مک است. با اینکه Time Machine ابزاری کاربردی محسوب می‌شود اما شما کنترل کاملی بر روی اجرای منظم آن ندارید.

24

خوشبختانه اپلیکیشن‌های رایگانی برای اینکار وجود دارد. به کمک دو اپلیکیشن TimeMachineEditor و TimeMachineScheduler می‌توانید به راحتی فرآیند پشتیبان‌گیری را شخصی‌سازی کنید.

ترفند بیست و چهارم: بستن اجباری (Force Quitting) اپلیکیشن‌ها

این یکی، مهمترین و ضروری‌ترین ترفند در لیست محسوب می‌شود. اگر یکی از اپلیکیشن‌ها به دلایل نامعلوم در حالت فریز (Freeze) قرار گرفت به کمک کلیدهای ترکیبی command + option + Esc منوی Force Quit را باز نموده و این اپلیکیشن را ببندید.

25

به همین راحتی از شر اپلیکیشن مشکل‌ساز راحت خواهید شد.

ترفند بیست و پنجم: مخفی‌ کردن سایر پنجره‌ها

احتمالاً خیلی‌ها این ترفند را می‌شناسند ولی از آن استفاده نمی‌کنند. استفاده از این ترفند باعث خواهد شد که شما تمرکز بهتری بر روی کار خود داشته باشید. اگر می‌خواهید پنجره باز شده را مخفی کنید از کلیدهای ترکیبی command + H استفاده کنید. اما اگر قصد دارید همه پنجره به جز پنجره مورد نظرتان را مخفی کنید از کلیدهای ترکیبی command + option + H استفاده کنید.

ترفند بیست و ششم: خاموش کردن صفحه‌نمایش

اگر در حال چک‌کردن حساب‌کاربری خود در میانه‌های یک جلسه مهم هستید و بخواهید برای در امان ماندن از خشم رئیستان سریعاً صفحه‌نمایش را خاموش کنید از کلیدهای ترکیبی control + shift + eject استفاده کنید. به کمک این کلیدهای ترکیبی صفحه‌نمایش مک به حالت Sleep می‌رود.

ترفند بیست و هفتم: افزونه‌های سافاری

سافاری به تازگی مجهز به سیستم مدیریت افزونه‌هایی شبیه به فایرفاکس شده است. برای استفاده از یک افزونه‌، آن را دانلود کرده و سپس بر روی آن دابل‌کلیک کنید.

26

ترفند بیست و هشتم: میانبرهای اختصاصی برای اپلیکیشن‌ها

OS X به شما امکان می‌دهد برای اپلیکیشن‌های مختلف کلیدهای میانبر اختصاصی ایجاد کنید. برای استفاده از این ویژگی، در System Preferences وارد قسمت keyboard بشوید.

27

ترفند بیست و نهم: کپی‌ کردن متن با استایل و فرمت

اگر می‌خواهید یک متن را به همراه استایل و فرمت آن در نرم‌افزارهای اپل کپی کنید به جای استفاده از کلیدهای ترکیبی command + V از کلیدهای ترکیبی command + shift + option + V استفاده کنید. البته به یاد داشته باشید که این ترفند در نرم‌افزارهای واسطه (Third Party) قابل اجرا نیست.

ترفند سی‌ام: رشته‌های ایمیل

جی‌میل به صورت خودکار، ایمیل‌های دریافتی و ارسالی شما را در یک گفتگوی (Conversation) دو‌طرفه قرار می‌دهد. به این ترتیب شما می‌توانید تمام مکالمات صورت گرفته را به راحتی دنبال کنید.

اپلیکیشن Mail مک هم از این ویژگی برخوردار است. شما می‌توانید ایمیل‌های خود را در رشته (Thread)های مختلف دسته بندی کنید.

28

هر رشته شامل گفتگوهای بعدی شما و طرف مقابل خواهد بود. برای فعال‌سازی رشته‌ها در اپلیکیشن Mail بر روی View کلیک کرده و گزینه Organized by Thread را انتخاب کنید.